DISLÈXIA


La dislèxia és el problema relacionat amb l’aprenentatge i adquisició de la lectura i l’escriptura. Generalment el quoficient intel•lectual, d’aquests nens i nenes, és normal i no apareixen altres problemes físics o psicològics que puguin explicar aquestes dificultats.

És un problema de tipus cognitiu que afecta les habilitats lingüístiques associades amb l’escriptura, al pas de la codificació verbal a la visual, a la memòria a curt termini, a la percepció de l’ordre i a la seqüencialització. Afecta el procés lector i escriptor i fonamentalment estan alterades les habilitats de consciència fonològica (habilitat per a identificar i manipular sons de les paraules) , memòria verbal i/o memòria fonològica (habilitat per a retenir l’ordre seqüencial del material verbal durant un curt període de temps, com recordar una llista de paraules o dígits o bé una llista d’instruccions) i la velocitat de processament verbal (és el temps que es necessita per a processar informació verbal familiar de grafies i dígits).

La dislèxia pot anar associada a altres  trastorns d’aprenentatge (TDAH, Discalculia) i/o problemes d’aprenentatge com la disgrafia (dificultat en el traç de l’escriptura) o la disortografia (dificultats en l’adquisició de les normes d’ortografia).

Un diagnòstic precoç és essencial per a poder intervenir el més aviat possible per tal de reconduir l’aprenentatge i oferir els suports necessaris per assegurar el progrés tant acadèmic com emocional.

SUSCRIBETE A NUESTRA NEWSLETTER

Suscríbete a nuestra newsletter y entérate de todas las novedades y sorpresas

Nuestro objetivo es poder ayudarte en el día día

× ¿Cómo te podemos ayudar?